Szívritmuszavar?

Kérdés:  A panaszaim pár hete kezdődtek - szédülés, nyomásérzés a fülben, erős szívdobogásérzet a nyakban. Mindez odáig fajult, hogy múlt hét hétfőn elmentem háziorvosomhoz, aki csupán egy szem Concor tablettát adott, mivel alacsony vérnyomású vagyok (90/60 körüli) és már egy hete 130/80+90-100 közötti a pulzusom.
Véreredményeim jók, pajzsmirigyes sem vagyok. Szerdán ismét vissza kellett mennem az orvoshoz, majdnem összeestem a munkában. Elküldtek neurológiára és EKG-ra. EKG-ről annyit írtak akkor, hogy "normogram", pénteken este viszont felszökött a vérnyomásom 150-re, pulzusom 120-ra, remegtem, elöntött a forróság, ki kellett hívni a mentőt, bétablokkolót kaptam, azt mondták, szívritmuszavar.
Vasárnap ismét kezdtek jelentkezni a tünetek, anyukám beadott egy 25 mg-os Betaloc Zok nevű tablettát, amitől jobban lettem.
Tegnap elmentem a belgyógyászhoz, de nem fogad csak hétfőn, ezért a háziorvosom utasítására szedem a bétablokkolót minden nap, hétfőn pedig készítettek 24 órás EKG-t. Így viszont nem értem, miként fognak tudni hétfőn megvizsgálni és rájönni a bajomra, ha a tablettától rendeződik a szívverésem? Ez nagyon aggaszt, azt viszont tudom, hogy nem lehet összevissza szedni a gyógyszert.
Segítségét nagyon köszönöm, egy elkeseredett 26 éves lány.

szívritmuszavar, szívritmuszavar | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2016 ;21(májusi)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Először is nem helyes, ha kevergeti a bétablokkolókat. Ugyanis a Concor (bisoprolol) és a Betaloc (metoprolol) is az, ráadásul a Zok gyógyszerforma elhúzódó hatású. Valamelyik mellett kellene döntenie, szakember segítségével. Kardiológiai vizsgálatnak kell arról is döntenie, hogy van-e a szívének olyan szervi elváltozása (pl. mitrális prolapsus), mely hajlamosít ritmuszavar kialakulására. Ha itt se találtak semmit, akkor még pánikbetegségre is gondolni kell, és ezirányu terápia is szükséges.

Kapcsolódó cikkek a Szívritmuszavarok rovatban olvashatók.

2016-05-23 23:34:41
| szívritmuszavar
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop