Szemhéjduzzanat

Kérdés:  46 éves lányom nevében írok Önnek és a tanácsát szeretnénk kérni. December utolsó napjaiban észlelte, hogy bedagadtak a szemei, az alsó szemhéj alatt ödémás zacskók keletkeztek, ami kisebb fádalommal és kellemetlen húzódással jár.
Először allergiára gondoltunk, de mivel a lehetséges okozók kizárásával sem történt javulás, felkereste a háziorvost, aki elküldte vese-laborvizsgálatra. Az eredmény negatív lett.
Ekkor allergiás gyógyszert írt fel neki, mert szerinte ez valamilyen allergia lehet. De semmi javulás, a szem ugyanúgy dagadt maradt és fokozódott a fájdalom és a kellemetlen duzzadás.
Visszament a háziorvoshoz, aki továbbküldte arcüreg-ultrahangra. Itt kiderült, hogy enyhe arcüreggyulladása van, ami okozhatta ezt a szemproblémát. A háziorvos szerint ezt sejteni sem lehetett, mert az ilyen típusú gyulladás lázzal és náthával jár. Ezek a tünetek viszont nem állnak fenn.
Tehát erős antibiotikumot kapott (AZI SANDOZ 500 mg filmtabletta), amit 3 napig kellett szedni, és a háziorvos szerint ettől a gyulladásnak le kell húzódnia max. 8 nap alatt.
Most a tizedik napnál tartunk és semmi változás, a szem ugyanolyan ödémás és kellemetlen húzódásos fájdalommal jár.
A háziorvoshoz már nem szeretnénk visszamenni, a találgatásokkal félő, hogy olyan időveszteséget okozunk, hogy esetleg nagyobb baj lesz ebből. Gondolok itt arra, mivel lassan egy hónapja húzódik már, hogy ez a makacs - állítólag - gyulladás felhúzódik az agyra vagy más komolyabb bajt okoz. Aggódunk!
Kérem szépen a tanácsát, milyen szakrendelést keressünk fel, akár magán úton is, ezzel a problémával kapcsolatban, ahol talán a tünet alapján egyből meg tudnák állapítani, hogy mi lehet a baj okozója?
Lányomnál 1 éve melanomát állapítottak meg, amit sebészeti úton, ép szövetben eltávolítottak, és emiatt folyamatos ellenőrzővizsgálatokon vesz részt, amiknek az eredményei szerencsére jók.
Segítő válaszát előre is köszönjük!

szemhéj duzzanat | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2016 ;21(januári)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Honnan távolították el a melanomát? Menstruál még? Ha nincs semmi közvetlen vagy közvetett kapcsolata a melanomával (amit kizártak), akkor legvalószínűbb a menopauza (klimax) kezdetével összefüggő szemhéj ödéma, amivel semmi teendő sincsen. Végül is bajt nem csinál azzal se, ha szed valami antiallergikumot. De aggódni nem kell.

Kapcsolódó cikkek a Szembetegségek, látás rovatban olvashatók.

2016-02-07 02:04:03
| szemhéj duzzanat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop