Pánikbetegség? - Érdeklődés

Kérdés:  Március 24-én mentővel vittek kórházba, mivel az utcán hirtelen fellépő mellkasi fájdalom, fejfájás, szédülés, szájzsibbadás lépett fel. Nekem eddig mindig jó volt a vérnyomásom, sőt, magas soha nem volt, de aznap felment 180/94-re. Azt mondták, ez okozta a rosszullétet. Kaptam a nyelvem alá valami gyógyszert, amitől jobban lettem. Voltam szívultrahangon, vérvételen - mindent rendben találtak, hazaengedtek.
A 2. nap után 143/94-nél újra éreztem szédülést, ezért elmentem a háziorvoshoz, ahol 124/86-ot mértek, 100-as pulzussal, és azt mondták, hogy ez pánikbetegség.
Azt mondta a háziorvos, szedjek nyugtatót. Ön mit tanácsol? Mert a kórházban azt mondták, gyógyszert még nem írnak, de igaz, ami igaz, 3 gyermek mellett 32 évesen aggódom.
Várom válaszát!

szorongás, stressz | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2015 ;20(áprilisi)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  A frontok és a három gyerek éppen elég ok a szorongásra, és amennyiben nem találtak semmi szervi betegséget, nyugodtan fogadja el a háziorvos ajánlotta nyugtatót, és amennyiben alkalmanként ehhez hasonlóan magasabb a pulzusszáma úgynevezett béta-blokkoló alkalmankénti használata is segíti javulását.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2015-04-15 23:07:28
| szorongás, stressz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop