Nyelési nehézség

Kérdés:  3 héttel ezelőtt kekszet ettem, amelynek nyelésnél megakadt egy kis része. Utána nagyon fájt a nyelőcsövem. Elmentem az ügyeletre, felírtak Sumamedet, mivel meg van dagadva a torkom, és be van gyulladva, de a gyógyszer nem használt semmit. Utána elmentem a fül-orr-gégészhez, és ott torokgyulladáson kívül semmit nem találtak. Elküldtek kivizsgálásra. Azóta nyelési nehézségeim vannak, lassan már 3 hete. Minden megakad a nyelőcsövemben. Nagyon nehezen tudok enni, csak folyékony és pépes ételt. Darabost már nem merek enni, mert félek, hogy megakad.
A fül-orr-gégész elküldött nyelési röntgenre, ahol nem találtak semmit. Nyaki ultrahangon is voltam ott egy 7 mm-es cisztát találtak. Azt mondták, attól semmi gondom nem lehet. Nem tudok semmi darabos ételt megenni, mert minden megakad a nyelőcsövemben.
Savlekötőt kaptam, a 30 mg-os Emillanból 2x1-et kell szednem reggel és este.
Ilyen esetben mit lehet tenni? Mikor tudok ebből meggyógyulni, és normálisan enni? Mitől lehet ez?
Magas vérnyomásra ezeket a gyógyszereket szedem: Coverex AS 0,5 mg, Rivotril, Bisoblock, mellette visszérre Detralex, mellette C-vitamin, Magne B6, valamint 30 mg-os Emillan. Ezek esetleg nem válthatják ki a tüneteket?

nyelési nehézség | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2014 ;19(novemberi)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Amennyiben sem a nyelőcsövén, se a légcsövén, se a nyaki régió egyéb területén nem találtak nyelést befolyásoló betegséget, azt tanácsolom, hogy átmenetileg olyan ételeket fogyasszon, amit jól le tud nyelni, és mindenféle gyógyszer nélkül meg fog gyógyulni. Természetesen a vérnyomás csökkentőit, főképpen a Bisoblockot és a Coverexet , valamint a nyugtató Rivotrilt nem szabad kihagyni, de a többit igen.

Kapcsolódó cikkek A torok, garat, mandulák, gége betegségei rovatban olvashatók.

2014-11-27 04:36:38
| nyelési nehézség
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop