Magas PLT és L-PLT

Kérdés:  2001. óta cukorbeteg vagyok. Inzulinnal kezelt, eddig nem volt gond a PLT értékekkel. 3 havonta járok belgyógyászhoz. Most októberben esedékes. Mivel magas volt a trigliceridem, elkezdtem szedni az Omacort, viszont a lábam pár hétig fájt. A háziorvos azt mondta, ez a derekamtól - gerincemtől lehet. A bokám recseg-ropog, néha olyan, mintha ki akarna esni alólam a bal lábam. Máskor pedig olyan, mintha izomlázam lenne, csak kicsit más. Éjjel kezdi a fájdalmat, mikor aludnék.
Most voltam a laborban, értékeim:
cukor, éhomi 11,2
90 perc múlva evés után 9,6
hameoglobin 7,4
carbamid serum 3,8
kreatinin 64
kolesterin 5,2
HDL 1,0
LDL 2,5
triglicerid 3,81
westergren 10
wbc 7,94
PLT 505
L-PLT 15
Ez utalhat leukémiára vagy más daganatos betegségre?
Köszönöm válaszát!

laboratóriumi vérvizsgálat, laborlelet | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2014 ;19(szeptemberi)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Nem tudom, mi szerint válogatta ki a leleteit, de hiányos a vérképe is, és hiányoznak helyenként a mértékegységek is. A vérképből hiányzik a hematokrit, a vörösvérsejt szám, meg kellene nézni azt is, hogy a vérlemezke szám (thrombocita = PLT= platlet) az előző leletein hogy nézett ki, de a vércukornál is fontosabb HbA1c sincs feltüntetve, ami az elmúlt 3 hónap cukoranyagcseréjére sokkal jobban utal, mint egy egyszeri mérés. Tehát-ezek alapján nehéz véleményt mondani, de az biztos hogy nincs leukémiája.

Kapcsolódó cikkek a Laboratóriumi vérvizsgálatok rovatban olvashatók.

2014-09-14 19:43:41
| laboratóriumi vérvizsgálat, laborlelet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop