Levegőáramlás?

Kérdés:  Gasztroenterológián a tükrözés negatív volt, szövettan is negatív, a reflux is eltűnt, gondolom, hogy a Noacid segítségével. Hasi ultrahang is negatív, és nőgyógyászat is.

Ha eszem, utána több óra múlva rengeteget büfögök és cirkulál a levegő testszerte. Kisebb nyilalláshoz hasonlót érzek, ahol éppen nyom, a hasfalban, majd szájon át kiböfogom, de ez mely hangos, nem olyan, mint a normál bufoges.

Mindamellett, hogy gyógyszert szedek, a gyomorra Noacidot és Motiliumot. Lehet, hogy a másra szedett gyógyszerek miatt van ez az emésztési problema?

Vérnyomásra Covercardot, szívritmusra Rytmonormot es Bisoprololt, cukorra Adimetet szedek.

Mi okozza ezt a nagyfokú levegőáramlást a hasamban? Ennyi levegőt lenyelhetnek, vagy hogy kerülhet oda? Sajnos elég kellemetlen a szurkálás és a hangos büfögés, amelyet okoz. Tavaly volt epe műtétem, azzal nem volt eddig bajom az emésztés folyamán. Az epeműtétnél van belső és külső varrat is? Ezt azért kérdezem, mert a felszívodó varrat eddig meg nálam nem szívódott fel, a műtét után több év múlva távozott a széklettel, pl. az aranyér műtét után, a nogyogyaszati mutet utan meg problémát csinált (pl. tályogot), úgy szedtek ki darabokba (huvelyplasztika is volt) elotte, tobb ev utan sem szivodott fel.

Itt az epemutetnel belulrol levo varrat, ha nem szivodik fel, nem csinalhat problemat? Vagy el tud tavozni az emesztes folyaman? Nem az csinalja ezt a furcsa levegoaramlast es feszitest a hasban?

Kerem szives (remelem) megnyugtato valaszat!

flatulencia, puffadás, bélgáz, levegőnyelés, gázképződés | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2017 ;22(márciusi)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Már annyiszor műtötték, hogy nem csoda, ha emésztési panaszai vannak, már csak az összenövések, a székürítési panaszok miatt. De az Adimet, vagy akár maga a cukorbetegség is okozhatja. Terápiája tüneti, székletrendezés, emésztőenzimek szedése, gázfelszívó szer alkalmazása, stb.. És az Adimetet is le lehet cserélni.

Kapcsolódó cikkek az Emésztési zavarok rovatban olvashatók.

2017-04-02 05:59:23
| flatulencia, puffadás, bélgáz, levegőnyelés, gázképződés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop