Koleszterin, gamma GT

Kérdés:  Citro-kalciumot és Magnézium+B6-ot együtt lehet szedni viszonylag magas (115) körüli gamma GT mellett? Egyrészről olvastam olyat, hogy a kalcium, illetve a magnézium semlegesíti egymást, illetve a magnézium tabletta dobozán olvasom, hogy súlyos veseelégtelenség esetén nem szabad szedni.
Nem tudom ez az érték mennyire számít súlyosnak. Anyum koleszterinje is elég magas, 8,5, a gamma GT-re Legalont szed, a magas koleszterinszintre viszont a háziorvos nem írt fel semmit, merthogy az nem tesz jót az amúgy sem alacsony értékű gamma GT értékének.
Javasoltam neki a mákolajat, illetve a joghurtba kevert zabkorpát is. Illetve érdekelne még, hogy a multivitaminokba található béta karotin (600 ug) mennyire van hatással a dohányzó szervezetre? Azt hallottam, hogy az még jobban felerősíti a cigaretta káros hatását. Igaz ez?
Várom mielőbb válaszát!

koleszterin, szívbetegség | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2017 ;22(januári)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Ha már mindenáron akar szedni kalciumot és magnéziumot, szedjen Panangint. Ebben mind a kettő benne van. A Legalont nem a májenzim emelkedésre, hanem a májműködési zavarra kaphatja, másnak nincs értelme, csak árthat, beleértve a koleszterin szint csökkentőt is.

Kapcsolódó cikkek a Koleszterin és más zsírok rovatban olvashatók.

2017-01-24 05:39:25
| koleszterin, szívbetegség
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop