Bélprobléma lehet?

Kérdés:  30 éves nő vagyok. Majdnem 1 évvel ezelőtt a sajnos amúgy sem nagy súlyomból (160 cm/52 kg) 10 kg-ot lefogytam lelki okok miatt. Viszont 5-6 hónapja a problémáim helyrejöttek, és vártam, hogy hízni kezdjek, de ez nem történt meg sajnos.
Hiába volt étvágyam, és ettem újra sokat, volt jobb kedélyállapotom, nem jöttek vissza a kilók, pedig máskor már rövid idő alatt visszaszedtem őket, ahogy elmúltak a gondok.
Közben november elején 4 napig antibiotikumot kellett szednem, ami tönkre is tette a bélflórámat, ugyanis szedés közben és után hasmenés jelentkezett, hányinger, erős bélmozgások "üresgyomor-érzés" evés után is és fogyás.
Próbáltam visszaállítani a bélflórámat Lacto protecttel. Azóta várom, hogy hízzak, Normafloret szedtem, kiiktattam a stresszt az életemből teljesen, azt hittem idő kell, de már úgy érzem, itt valami más áll a háttérben.
Ezen kívül 3 hónapja fehéres nyálka van a székletemben, már napi szinten, illetve van, hogy az egész székletemet ez vonja be. A széklet néha nagyon puha, nagyobb mennyiségű, akár napi kétszer is van (régen ez ritka volt), mostanában viszont inkább székrekedésszerű, kisebb mennyiségű és ebben határozottabban látszódik a fehéres nyálka. Étvágyam néha van, néha nincs, egyszer-kétszer nagyon erős hasi görcsök jönnek rám, hízni nem híztam azóta sem.
Ön szerint valamilyen gyomor/bélbetegség állhat a háttérben? Már másra sajnos nem tudok gondolni.
Milyen vizsgálatokat lenne érdemes elvégezni?
Válaszát előre is köszönöm!

fogyás, hasmenés, szédülés | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2014 ;19(áprilisi)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Keressen fel gasztroenterológust.

Kapcsolódó cikkek a Emésztőrendszeri megbetegedések diagnosztikája rovatban olvashatók.

2014-04-09 23:03:56
| fogyás, hasmenés, szédülés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop