Keveset eszik gyermekem

Kérdés:  Van egy 3 éves kisfiam, aki eléggé hadilábon áll az evéssel. Testalkatából nem látszik, vékony, de orvosunk szerint korának megfelelő a súlya és a magassága. Sajnos csak nagyon kevés dolgot eszik meg, főleg krumplit, répát, tésztát, virslit, mézes pirítóst, túró rudit, pudingot és kakaót szokott inni, de ebből is nagyon keveset. Az édességet nagyon szereti, de szerencsére csak keveset eszik, főleg akkor adunk neki, ha ügyesen evett.

Gyümölcsöt nem eszik, bár már kétszer ivott kifacsart narancslevet. Egyébként szinte mindig csak gyümölcsleveket iszik. Az utóbbi időben már a húst sem eszi meg, és mindenre azt mondja, hogy "nem szeretem". Nagy nehezen elértük nála, hogy mindent megkóstoljon, de egy falat után nem hajlandó enni tovább, pedig állítása szerint az estek túlnyomó többségében finom, amit megkóstol. Tudna valamit ajánlani, hogyan lehetne rávenni a változatos evésre.

Köszönettel!

gyermek, táplálkozás | Az Orvos válaszol - Dr. Seprődi Bence 2009 ;14(novemberi)   InforMed | Seprődi, B.
Válasz:  Ez a probléma ebben a korban rendszeres és normális is. Jobban járnak, ha a gyümölcslevekről leszoknak, akkor jobb étvágya lesz. Néhány év múlva pedig remélhetőleg az egész problémát elfújja a szél.

Kapcsolódó cikk: Néhány tanács válogatós gyerekek szüleinek

2009-12-18 19:58:30
| gyermek, táplálkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop