Van értelme továbblépni?

Kérdés:  39 éves vagyok, nekem már van 3 nagy gyerkőcöm. Új párommal 4 éve szeretnénk kisbabát. 3 éve volt egy spontán vetélésem, 2,5 éve pedig 23 hetesen Down-szindróma miatt megszakítás.
Azóta sajnos nem esem teherbe. Tavaly voltak vizsgálatok, de minden hormon és ultrahang renden volt, így türelemre intettek. Idén elfogyott a türelem, így újabb vizsgálatok jöttek. Friss eredményeim:
Ciklus 5. napi antiTpo: 120 IU/ml, TSH: 1,54 mIU/l (3 éve ismert Hashymoto betegségem van, az akkori értékek: antiTPO: 360; TSH: 7,8, azaz szépen javult); LH: 14,67 IU/l; FSH: 12,13 IU/l; Prolaktin: 236,5 mIU/l; Ösztradiol: 148,6 pmol/l; Totál tesztoszteron: 0,960 nmol/l, Inzulin (nem éhgyomri): 91,9 mIU/L.
22. napi progeszteron: 23,8 nmol/l, AMH: 0,1 ng/ml.
Ciklusaim rendben, minden hónapban menstruálok, 25-28 naposak. Évek óta mérem az ébredési hőm, szépen elkülönül a két fázis. Andrológián maca készítményt ajánlottak, mindketten szedjük 3 hete.
Párom andrológiai vizsgálata: 20M/ml, norm. viszkozitás és cseppfolyósodás, morfológia: 50%-ép, gomba, baktérium negatív.
Ezekkel az eredményekkel nőgyógyászom kiadta az utam, azaz megcsinálta a rákszűrést, és adott egy beutalót főorvosi bemutatásra. Két hét múlva kell menni, addigra bent lesz a gépben az eredmény, amiből egy hét már letelt.
Persze megkaptam a szükséges felvilágosítást (altatásos, méhtükrözéssel egybekötött vizsgálatot kért), de utólag jutnak eszébe az embernek a kérdések, mint ahogy nekünk is most.
Van értelme elindulni ezen az úton? Semmi esély, hogy esetleg egy sima stimulációval petesejtet lehessen produkálni? Mi az esély a sikeres inszeminációra? Mennyi időbe telik mindez? Mik az esélyeim ilyen értékekkel? Végül a nőgyógyászhoz már nem kell visszamennem, teljesen tanácstalan vagyok ez ügyben. Van értelme továbblépni? A spontán teherbeesésnek mi az esélye? Mit tehetnénk, hogy újra legyen ép és egészséges petesejtem? Vagy mi már lemondhatunk a közös babáról?
Válaszát előre is köszönöm!

terhesség, szülés, várandósság | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(augusztusi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Tekintve, hogy az idő szorít, szerintem váltson orvost! Amit ír, azzal teljesen egyetértek, sürgősen stimulációra van szükség, de előtte csináltasson terheléses cukor/inzulin-vizsgálatot is a biztonság kedvéért.
Kívánsága teljesen jogos, és megfelelő kezeléssel szerintem sikerülni is fog. Lakásban kutya/macska ugye nincs?
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről, az élet csodáiról és a meddőségről írottakat.
Nézze meg a videókat. (Baba videók, táncoló ikerbabák.)
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2015-09-01 01:11:56
| terhesség, szülés, várandósság
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop