Terhesség?

Kérdés:  40 éves nő vagyok, 17 éve kivették a baloldali petefészkem, nehezen esek azóta teherbe, előtte szültem 2 gyermeket, a mostani férjemmel 12 éve nem védekezünk semmivel, mindig pontos a menzeszem. Most a hónapba késett 5 napot, tartott 3 napig, de úgy, hogy máskor 1 nap alatt van annyi menzesz, mint most 3 nap volt.
Nem lenne gond, mert lemondtunk, hogy lesz gyerekünk közös, de a terhesség jelei jelentkeztek, kívánok bizonyos ételeket, émelygek az ételek illatától. Egész nap feszül a hasam alja, derékfájás, hangulatingadozás, tesztet vettem - negatív, mivel 2 hete folyamatosak a jelek, elmentem nőgyógyászhoz, de nem tapintható semmi.
Vérvételt végeztek: hcg negatív, jelen pillanatban várok jövő hétig ultrahangra.
Ha ezek negatívak, akkor mi lehet a baj? Elvileg egészséges vagyok, mert rendszeresen adok plazmát (hetente) és vért alkalmanként.
Előre is köszönöm válaszát!

Menstruációs zavar | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2017 ;22(februári)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  A vérzés kimaradásának a klimax előtt 3 oka lehet:
- terhesség
- méhen kívüli terhesség
- hormonzavar
Hogy az adott esetben melyik a vérzés elmaradásának oka, azt orvos tudja eldönteni. A kimaradás utáni 10. napon a normál terhességet általában ki lehet mutatni. Ez a leggyakoribb magyarázat.
Ma korán jelentkezik a klimax, lehet, hogy annak jeleit tapasztalja.
Menjen majd orvoshoz, és tekintve, hogy egyéb gondok is jelentkezhetnek, javaslom, mielőbb kezdje el a hormonpótló kezelést.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu ) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a vérzéskimaradás okairól és a menopauzáról írottakat. Olvassa el cikkeimet is!
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Menstruációs rendellenességek rovatban olvashatók.

2017-02-24 05:57:08
| menstruációs zavar
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop