Petefészekciszta

Kérdés:  17 éves, Szombathelyi nő vagyok. 2012. december 3-án volt egy abortuszom. Valószínű, elrontottak valamit nálam - 11 hetes terhes voltam, vagyis hát 1 nap kellett volna, hogy 12 hetes legyek. 6 hét után visszamentem kontrollra és felfedezték, hogy petefészek cisztám lett, azóta minden hónapot kórházban töltöttem. Egészen mostanáig. Sajnos 5 cm volt a cisztám, adtak rá NORCLURUT-ot. Ezt szedtem rendesen és teltek a hónapok, az évek, és a ciklusom nem állt be. Volt, hogy 1 hónapot véreztem és nem kevés volt a mennyisége. Akkor meg akartak műteni, hogy vastag a méhnyálkahártyám, de nem tették, mert fiatal vagyok.
Egy fiatal orvos azt mondta, hogy nem lehet kisbabám, mert a bal petefészkem nem úgy működik, mint egy átlagos nőnek. Ez engem nagyon elkeserített, mostanában nagyon szúr és fáj bal oldalon. A súlyom gyarapodott, hasra hízok, a hajam kihullott, nagyon vékony, már lassan látszik a fejbőröm, de semmivel nem foglalkoznak ezek az orvosok.
Rendszeres nemi életet élek, nem védekezünk a párommal, mert már szeretnék egy kisbabát, nehogy később ne lehessen! Attól félek, hogy kipakolnak!
Legyen szíves tanácsot adni, mert nagyon nem bírom ezeket a dolgokat, anyagilag sem és idegileg sem!

petefészekciszta | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(szeptemberi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Hát az abortusz döntő hiba volt! Az nagyon durva megrázkódtatás egy nő hormonrendszerének. A vérzészavar, hajhullás stb. ennek a jele. Nem az orvosok tehetnek panaszairól! Több mint 40 éve adott Magyarországon a tablettás fogamzásgátlás minden nő számára.
A cisztát 5 centi felett meg kell operálni (laparoszkóppal).
Ha babát akar (és én ezt az utat javaslom, a jövő miatt), sürgősen helyre kell állítani a peteérését. Ezzel a panaszai megszűnnek, és remélhetőleg össze fog jönni a baba. Szülés után szerintem a hormonzavar nem jön elő újra.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről és a meddőségről írottakat.
Nézze meg a videókat. (Táncoló ikerbabák.)
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Petefészek ciszták, policisztás ovárium szindróma rovatban olvashatók.

2014-09-14 19:37:46
| petefészekciszta
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop