Menstruációs zavar

Kérdés:  Tisztelt doktor úr! 20 éves vagyok és menstruációs problémákkal küzdök. 17 éves korom után mentem először nőgyógyászhoz, mert addig még nem jelentkezett az első menstruációm. Ultrahang és vérvizsgálat után, Duphaston-nal kezeltek, 3 hónapig kellett szednem a ciklus 15.-ik napjától. Már első hónapban megjött a menstruációm és két évig rendszeres és pontos 28 napos ciklusaim voltak. Tavaly nyáron azonban 3 hónapig kimaradt a menstruációm, így újra Duphaston-t kaptam ugyan úgy a 15. naptól, 4 hónapon keresztül. Amíg szedtem a gyógyszert minden rendben volt, újra volt menstruációm. Aztán abban a hónapban amelyikben már nem szedtem a gyógyszert 2 hetet késett a menstruációm, az azt követő ciklusaim viszont lerövidültek 21 naposra. Az első 2-3 még normális volt mint amilyen máskor is szokott lenni, azóta viszont inkább barnás "menstruációm" van, és mennyiségre nagyon kevés, csak olyankor távozik amikor wc-re megyek. Emiatt tisztasági betétet használok, de (a szemléltetés kedvéért) elég lenne egy a 3-4 napra. Élénk piros vérzésem nincs is, vagy csak a második-harmadik nap néhány csepp. Jelenleg nincs lehetőségem orvoshoz menni, csak 1 hónap múlva. Ezért szeretném kikérni a véleményét, mert nagyon nyugtalanít a helyzetem.

Menstruációs zavar, vérzéskimaradás, hormonzavar | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2017 ;22(márciusi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Nézze, valószínűleg gond van a peteérésével. Erre van jó gyógyszer. De gondolom, most még nem akar babát. Márpedig, akkor feleslegesen lett ellőve a puskapor, ezt a lehetőséget esküvő utánra kell hagyni.
A tankönyv szerint, amíg nem akar babát, szedjen fogamzásgátló tablettát, az rendben tartja a vérzést és egyben védi is a nem kívánt babától. (A Duphaston nem képes erre.)
Ha babát akar, akkor viszont helyre kell állítania a peteérést, szülés után már nem kell kezelés.
Tehát most írasson tablettát és mielőbb találja meg a nagy Ő-t.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (honlapomon) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a vérzéskimaradás okairól és a fogamzásgátló tablettáról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Menstruációs rendellenességek rovatban olvashatók.

2017-03-27 03:54:20
| menstruációs zavar, vérzéskimaradás, hormonzavar
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop