Menopauza alatti védekezés

Kérdés:  44 éves múltam, sok évig szedtem fogamzásgátlót - Tri-Regolt. Ezt tavaly nyáron abbahagytam, mert megszakadt a kapcsolatom. Utána augusztusban menstruáltam utoljára. A változókort jól viseltem, de május végén, 9 hónap múlva, kétnapos vérzésem volt.
Elmentem rákszűrésre, mindent rendben találtak. Ezután 45 napra rá, június 12-én újra kétnapos menzeszem volt.
Lehetséges, hogy visszatért a menstruációm? A nőgyógyász 2 hónapja azt mondta, hogy nem kell védekeznünk, de csak kézi vizsgálat volt. Kérjek beutalót egy vérvételre Ön szerint? Mert szeretném tudni, hogy tényleg nincs-e már peteérésem. De ha nincs, akkor miért jött vissza a vérzésem? Anyukámnak 40 évesen már nem volt. Nem szeretnék már tablettát szedni, az egyéb módszerekről pedig annyi rosszat hallottam, ezért ha nem szükséges, nem szednék semmit már.
Köszönöm válaszát!

menopauza, változókor, hormonhiány, hormonpótlás, klimax | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(júliusi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  A peteérésének helyzetéről vizeletteszttel győződhet meg. De Önt az elég valószínűtlen terhességnél jóval inkább fenyegeti a klimax testi-szellemi tönkremenetele. Ezt kellene megelőzni. Ma készen áll az erre kitalált kezelés, a hormonpótlás. Ahogy a cukrosokat inzulinnal, úgy a klimaxosokat női hormonnal kezelik, teljes sikerrel.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a menopauzáról írottakat. Olvassa el cikkeimet is!
Ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Menopauza rovatban olvashatók.

2015-07-30 20:06:53
| menopauza, változókor, hormonhiány, hormonpótlás, klimax
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop