Lehetséges megfertőződés?

Kérdés:  Reményeim szerint tud segíteni nekem a kérdéseim szakszerű megválaszolásában. A hétvégén egyetemi fesztiválon voltam, ahol természetesen előfordult a közös pohárból ivás, és egy cigarettaszívás. Itt szeretném megemlíteni, hogy időközben bedurrant a jobb alsó bölcsességfogam, ami nem vérzett, csak fájt.
Az utolsó kis ínydarabkákat szeretné a fogam végre áttörni. Megcsípett jó pár szúnyog, és az egyik meleg csoporttársam szájon puszilt. A csapodár barátnőm homlokáról pedig nedves törlőkendővel letöröltem kb. kettő csepp vért.
Utána olvastam és ilyen érintkezési módokkal nem fertőz a HIV-vírus, mivel a nyálban maga a vírus nincs jelen, csak az antigén.
Tudom, hogy ez a fajta kérdés nem éppen az Ön szakterülete, de mindenképpen szeretném hallani egy valamelyest jobban hozzáértő, megbízható orvos válaszát is a témát illetően. Természetesen a kérdés az lenne, hogy van-e okom aggódni egy esetleges megfertőződés miatt?
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

AIDS, HIV | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(júniusi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Sajnos van, főleg a meleg csók és a közös pohár és kábszeres cigi miatt. Javaslom, csináltasson bőrgyógyászaton szakrendelőben HIV-tesztet. (3 héttel a fertőzés után jelez.)
Ne higgyen az internetes nagyokosoknak, menjen orvoshoz!
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek az AIDS/HIV rovatban olvashatók.

2015-06-29 10:09:38
| AIDS, HIV
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop