Lehetséges a hormonpótlás?

Kérdés:  44 éves nő vagyok. 2 éve antidepresszánsokat szedek, 1 éve autoimmun betegségeket diagnosztizáltak nálam, emiatt szteroidot és ciklofoszfamidot is szednem kell. Soha semmi problémám nem volt, sem a libidómmal, sem a menstruációmmal.
7 hónappal ezelőtt abbamaradt a menstruációm. Nőgyógyászati vizsgálaton megállapították, hogy a méhnyálkahártya vastagság alapján klimaxolok. Vérzésem azóta sem volt, hőhullámok, hízás annál inkább. Pár hónapja a frigiditás is nagy gondot okoz.
A nőgyógyász szerint kockázatos lenne hormonkezelést alkalmazni és ezzel az immunológus is egyetért.
Nem tudom, mit tegyek, de így borzasztó az élet! Rohamosan öregszem, hízok. 46 éves potens férjem is kétségbe van esve, mert a nemi vágy felébreszthetetlen bennem.
Elkeseredett és tanácstalan vagyok!

menopauza, változókor, hormonhiány, hormonpótlás, klimax | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(márciusi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  A kollegák tévednek, Ön nyugodtan kaphat hormonpótlást!
Erre Ön is hamar rájöhet: amíg működtek a petefészkei és termelték a hormont felmerült, hogy kioperálják őket, hogy az autoimmun betegségét, illetve a depressziót jobban lehessen kezelni? Ugye, hogy nem!
A hormonpótlás egy bio módszer, természetes hormonokkal történik, csak jóval kisebb mennyiséggel, mint amit a petefészkek eredetileg termeltek.
Bővebb segítségért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a menopauzáról írottakat. Olvassa el cikkeimet is!
Ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Menopauza rovatban olvashatók.

2015-03-31 18:56:15
| menopauza, változókor, hormonhiány, hormonpótlás, klimax
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop