Lamolep Symicia kombinált szedése

Kérdés:  1,5 éve Lamolepet szedek a bipoláris depresszióm miatt. Emellett szedtem Symiciát a PCOS- szindrómámra (hogy legyen menstruációm, illetve, ne legyen pattanásos az arcom). Ezt most két hónapra abbahagytam, most szeretném újra elkezdeni (Norculutot kell szednem, hogy megjöjjön a menzeszem hozzá), most már fogamzásgátlás céljából is. Viszont olvastam a két gyógyszer betegtájékoztatóján, hogy a Lamolep, ami lamotrigin csökkentheti a fogamzásgátló hatékonyságát. Tehát így a gyógyszer nem véd a terhesség ellen? Másrészt a kettő kombinált szedése nem jár káros következményekkel? Valamint, ha újra elkezdem a Symiciát, hízhatok tőle? Amióta szedem a Lamolepet, több mint 20 kg-ot híztam (bár előtte szedtem az Olanzapin Tevát is, és lehet, hogy inkább az idézte elő a testsúlygyarapodást), esetleg ez nem lehet összefüggésben azzal, hogy kombináltan szedtem a fogamzásgátlóval?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

fogamzásgátló, fogamzásgátlás | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(júliusi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Ez téves, sokan beugranak ennek, holott egy nemi hormont nem könnyű megzavarni. Ön teljes biztonságban van, a két gyógyszer nem befolyásolja egymás hatását.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2014-07-30 16:49:14
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop