Cikluszavar?

Kérdés:  32 éves, gyermektelen nő vagyok. December óta élünk védekezés nélkül aktív nemi életet, baba reményében, eddig sikertelenül.
Pár hónapja gyógyszeres kezelés alatt állok (Merckformin, Inofolic), feltételezett PCOS miatt. A kivizsgálásra a rendszertelen ciklusaim miatt került sor, mikor már 80 napig nem menstruáltam. Vérvételek, ultrahangvizsgálat történt, mely alapján a terheléses inzulinértékem volt a felső határon, illetve a 21. napi progeszteron szint szerint (addig) nem volt peteérés.
Gyógyszerek szedése óta egy 40 és egy 34 napos ciklust zártam. Az aktuális ciklusom 19-21. napjain 3 napig tartó pecsételést, illetve nyálka-szerű folyást észleltem, ami csak vécépapíron volt látható, majd elmúlt.
A 39. napon még mindig nem menstruáltam, hanem ugyanez a jelenség ismétlődött meg, ami ezúttal 5 napig tartott, majd ismét teljesen elmúlt.
Jelenleg a 45. napnál tartok, menstruáció, vagy arra utaló tünetek nem jelentkeztek; 2 nappal ezelőtti terhességi tesztem negatív. Nem tudom, mire gondoljak...
Lehet ez az utóbbi vérzés egy enyhébb menstruációs vérzés volt? Vagy teszttől függetlenül mégis állapotos lehetek?
Köszönöm a válaszát!

meddőség | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(júliusi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Sajnos, mielőbb meddőségi kivizsgálást kell végezni, és az eredménynek megfelelően kezelni kell.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről, az élet csodáiról és a meddőségről írottakat.
Nézze meg a videókat. (Baba videók, táncoló ikerbabák.)
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Meddőség rovatban olvashatók.

2015-07-17 22:26:05
| meddőség
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop