Leszokás okosabban

Kérdés:  36 éves vagyok, fiatalon dohányozni kezdtem. Első gyermekem hordásakor a pozitív teszt után azonnal leszoktam. Kisebb fiam szoptatása után újra rászoktam. 4 éves volt, mikor saját elhatározásból ismét eldobtam a cigarettát. Nem volt panaszom. Mikor kiderült a nagyról, hogy hiperaktív és autisztikus is, újra indult a dohányzás, jelenleg fél doboznál tartok naponta.
Mivel allergiás vagyok poratkára, parlagfűre pluszban dohányzom, egyre többször lett arcüreggyulladásom, szaglásom, ízérzékelésem romlott és köhécselek. Itt az idő, leszoknék, de 1 hete, mikor letettem, este igen zavaró ingerköhögést tapasztaltam, lefekvés után. Két éjjel után ijedtemben inkább rágyújtottam.
Köhögésem produktív, olyan, mintha gumikat köpködnék fel, amire rá lehet harapni, aztán időnként elfolyósodik, átlátszó, vizes folyássá.
Mit tegyek, milyen köptető vagy szer segíthet? Meddig normális a köhögés? 4 éve nyáron letettem az allergiagyógyszert, homeopátiás szerekben bízva, akkor komoly asztmás köhögésem lett, akkor jött fel váladék. Ahogy visszatértem a gyógyszerhez, az asztma elszállt.
Kérem, mondjon valami megnyugtatót, hogy elmúlhat a köhögés, csak tartsak ki? Fiam ápolásához egészségesnek kell lennem, remélem, még nem tettem magam nagyon beteggé.
Köszönöm segítő válaszát!

dohányzás, leszokás | Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2014 ;19(októberi)   InforMed | Kótai, Zs.
Válasz:  Azt asztma és az allergia tüneteit a dohányzás jelentősen rontja. Ha sikerült már időszakosan leszoknia, javasolom, hogy saját és gyereke érdekében végleg hagyja abba a dohányzást.

Kapcsolódó cikkek a Dohányzás rovatban olvashatók.

2014-11-16 05:19:15
| dohányzás, leszokás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop