Leiomyosarcoma

Kérdés:  Herezacskómban bal oldalon volt egy kb. fél cm átmérőjű csomó, és herém körül kevés folyadék, jobb oldalon a herém körül szintén víz volt. Ez a csomó fél év alatt libatojás nagyságúra nőt, combtőben volt egy harmadik csomó, ez kemény hosszúkás 5x1,5 cm átmérőjű volt.
Ezekkel a panaszokkal mentem el urológushoz (Angliában, mivel kint vagyunk). Az urológushoz egyetlen ultrahangos vizsgálatot csináltatott, azt mondta, aggodalomra semmi ok, nem kell semmit csinálni, csak akkor, ha én akarom, mert zavar - akkor eltávolítják a csomókat.
Azt mondta, ez egy egynapos kis műtét pár nap múlva már dolgozhatok is. Állítólag műtét közben vették észre, hogy az ondóvezetékemen van egy csomó, ez a csomó Leiomyosarcoma volt. Így eltávolították a teljes jobb oldalt.
Ezt előre meg lehetett volna állapítani valamilyen vizsgálattal? Ugyanis jelenleg is van a bal oldalon 17 mm-es csomó, meg vizes is. Ezt Magyarországon privát ultrahangon állapították meg, mert kint a 3 havi ellenőrzés helyett tavaly október 16. óta nem hívtak vissza. Csak augusztus 12-re van időpontom.
Válaszát előre is köszönöm!

| Az Orvos válaszol - Dr. Koncz Pál 2014 ;19(júliusi)   InforMed | Koncz, P.
Válasz:  Pontos diagnózist csak a szövettani vizsgálat eredményez, műtétet követően. Nem írja, hogy mi az eredmény a comböböl eltávolított képletnél. Ha valóban van bal oldalon is elváltozás, akkor érthetetlen, hogy azt miért nem tárták fel.

Kapcsolódó cikkek A here, herezacskó, mellékhere betegségei rovatban olvashatók.

2020-05-21 17:08:01
| heredaganat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop