Foghúzás utáni panasz

Kérdés:  28 éves nő vagyok, 1 hónapja foghúzáson estem át. Volt egy gyulladt, lukas fogam és már nem volt menthető. Sőt volt egy gennyzacskó is a gyökerén.
Húzás után mintegy három napig intenzíven vérzett. Utána két hétig szivárgott a vér a helyéről. De szépen begyógyult mostanra.
A nyelvem oldalán, a kihúzott fog környékén lett egy halványpiros folt (5 forintos nagyságú), aminek a szélén picit jön is felfelé a bőr. Már a nyelvem hegyén is van kettő pici folt. Napi két fogmosás + Listerine sem segít. Hetente ecseteli valamivel a fogorvos, attól elmúlik egy pár napra, de utána jön vissza. Az orvos a fogkőre és kettő törött fogamra hivatkozik. Azt mondja, seb. Szerintem ez más, mert nem fáj, csak ecsetelés után.
Ön mire gondol?
Köszönöm a válaszát!

nyelven foltok, nyelvhámlás | Az Orvos válaszol - Dr. Kiss Eszter Ágnes 2014 ;19(decemberi)   InforMed | Kiss, E.
Válasz:  A szájhigiéné és a szuvasodás-mentes fogazat valóban fontos a sebgyógyulás szempontjából. A nyelven megjelenő foltok és hámlás, valamint a foghúzás utáni elhúzódó vérzés azonban valamilyen általános betegségre is utalhatnak, így elővigyázatosságból nem ártana első lépésként egy vérképet csináltatni.

Kapcsolódó cikkek a Szájszag, nyelvégés, afta, herpesz, rák rovatban olvashatók.

2014-12-08 06:33:02
| nyelven foltok, nyelvhámlás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop