Táplálékintolerancia

Kérdés:  Vérteszttel vizsgáltak meg allergiás vagyok-e valamire, főleg tejre, tejtermékre, mert a tüneteim teljesen megegyeznek a laktózintolerancia tüneteivel. Az allergia-teszt negatív lett tejre, tejtermekre, tojásra, lisztre és magfélékre.
A tünetek még mindig jelentkeznek, tej- vagy tejtermek fogyasztása után 0,5-1 órával. Nem tudom, mi lehetne a következő lépés, hogy rájöjjek mi igazából a gondom, hogyha nem a tejintolerancia?
Vizsgálatokra nem küldenek, mert nem tudják, mi lehet a bajom.
Segítségét előre is köszönöm!

laktóz érzékenység, tejcukor, glutén, liszt érzékenység | Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2016 ;21(augusztusi)   InforMed | Kaszó, B.
Válasz:  Tejcukor-érzékenység (laktóz-intolerancia) esetén az allergiateszt (IgE-vizsgálat) negatív, hisz ez a betegség nem allergia. Az okozza, hogy a tejcukor lebontásához szükséges enzimből (laktáz) kevesebb van vagy hiányzik a szervezetből. Gasztroenterológián vizsgálják hidrogén kilégzési teszttel. "Házilag" is diagnosztizálható: ha laktózmentes diéta mellett elmúlnak a tünetek, majd laktóz fogyasztására ismét megjelennek, megállapítható a tejcukor-érzékenység.

Kapcsolódó cikkek az Ételallergia és -intolerancia rovatban olvashatók.

2016-08-27 01:03:07
| laktóz érzékenység, tejcukor, glutén, liszt érzékenység
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop