Műfogsor

Kérdés:  40 éves nő vagyok, sajnos 3 éve, hogy kivehető műfogsort viselek, sajnos minden nap be kell ragasztanom, hogy tudjak dolgozni stb. Kialakult nálam egy Candida fertőzés, és egy bakteriális fertőzés.
Írtak fel Nystatinos ecsetelőt és Dalacin tablettát, sajnos a Dalacintól nagyon rosszul vagyok - 2 szemet tudtam beszedni.
Mi történik, ha nem szedem? Az ecsetelőt használom, és ha vennék szopogatós fertőtlenítő tablettát az hatásos lehet? Mit tegyek? Muszáj az antibiotikum?
Válaszát előre is köszönöm!

műfogsor, fogpótlás, ínyfájdalom, műfogsor | Az Orvos válaszol - Dr. Jáky László 2017 ;22(februári)   InforMed | Jáky, L.
Válasz:  A Nystatin a gombás fertőzést, a Dalacin a bakteriális fertőzést volna hivatott megszüntetni. Baktériumok ellen egyszerűen használható és hatékony bármelyik, lehetőleg alkoholmentes, klórhexidin tartalmú fertőtlenítő oldat.
Javaslom, hogy forró vízzel alaposan tisztítsa meg a fogsorrögzítő maradványoktól a műfogsorát, majd ne csak öblögessen és ecseteljen, hanem dörzsölje át a műfogsor ínyre fekvő felületét is a klórhexidin és a Nystatin oldattal.
Kedvező volna átmenetileg, csak a legszükségesebb ideig használni a fogsort, hogy a szájpadlása "szellőzzön" és a nyál jótékony gyógyító hatása is érvényesülhessen.
Az antibiotikum kérdésére a gyulladásos tünetek változásának függvényében térnék vissza, amennyiben a Dalacin nem alkalmazható, más tolerálható antibiotikum formájában.

Kapcsolódó cikkek a Szájápolás, fogszabályozás rovatban olvashatók.

2017-02-24 05:34:27
| műfogsor, fogpótlás, ínyfájdalom
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop