MR-lelet Erus

Kérdés:  Szeretném a segítségét kérni leletem elmagyarázásában. Két gerincműtétem volt 2005-ben. El volt csúszva a gerincem, összecsavarozták. Az első műtét sajnos nem sikerült. Hosszú csavarokat helyeztek be, illetve az egyik csavarnak a feje letört. A csigolyám egy részét ki is kezdte, ami szilánkokra tört.

Aztán újra megműtöttek és kicserélték a csavarokat. Ott már lábra tudtam állni. Folyamatos kezelésekre, infúzióra járok. Most olyan problémám van, hogy hol a jobb oldalon, hol a bal oldalon erős hasogató fájdalom jön, amit sajnos fájdalomcsillapítók sem tudnak segíteni. Infúziót is kaptam, de nem hogy jobb lett az állapotom, borzalmas fájdalmaim voltak, vannak.

Voltam idegsebészeten, ahol azt a választ kaptam, hogy két műtétem volt és két külön intézményben műtöttek, így más orvos nem igazán fog nekem segíteni.

47 éves vagyok, eddig azért tudtam kezelni a fájdalmaimat, de sajnos egyre kevésbé bírom. Most készült egy MR-vizsgálat, kérem, írja meg mit lát!

Nagyon szépen köszönöm!

"Az L-V.-S.I résben műtét utáni állapot látható, amelynek megfelelően fém műtermék látható. A gerinc íve diszharmónikus. A csigolyatestek magassága megtartott a permszélek megnyúltak, helyenként osteophytosissal. A discusok jelintenzítása a T2 súlyzott szekvencián csökkent. Az L.swf.-IV.és L.IV.-V. résben körkörös discus protrusio látható, amely a durazsákon enyhe benyomatot okoz, amely mindkét oldali forament szűkíti. Az L.V-.SI. résben baloldalon v.s hegszövetnek megfelelő lágyrész képlet ábrázolódott, amely érinti a kilépő gyököt. A conus medullaris az L.I csigolya magasságában végződik, jelszerkezete szabályos. Az SI rés norm. tagságú az ízületi rés mellett kóros jelszerkezet eltérése nem azonosítható.

Vélemény: Fixtatios műtét állapot az L.-V-S.I. csigolyáknak megfelelő. Az L.V.-S.I résben bal oldalon v.s hegszövet látható. Protrusio disci L.swf.-IV. et L.IV.-V. Spondylosis, polydiscopathia."

derékfájás, porckorong sérv, gerincsérv, gerinc műtét | Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2017 ;22(márciusi)   InforMed | Glanz, J.
Válasz:  A lelet szerint hegszövet és porckorong beboltosulás is van, mely szűkíti a gerinccsatornát, illetve az idegek kilépését, panaszt okozva. Felelőtlenség lenne, ha véleményt mondanék, ez egy speciális terület. A második operatőrhöz menjen vissza, nem hiszem, hogy konzervatív kezelésen kívül lehetne-e még egy műtétet végezni.

Kapcsolódó cikkek a Háti, ágyéki gerinc sérülései, gerincpanaszok és az Ideggyulladás és a perifériás idegek egyéb betegség rovatokban olvashatók.

2017-04-02 05:50:55
| derékfájás, porckorong sérv, gerincsérv, gerinc műtét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop