Felkarfájdalom

Kérdés:  Tanácsot szeretnék kérni, mert nem tudom, merre induljak tovább. Immár 2 hete történt, hogy egyik reggel arra ébredtem, hogy a jobb karomat szinte semmilyen irányba nem tudom mozgatni, csak iszonyú fájdalmak árán, főleg oldalra kinyújtani és behajlítani képtelenség, de a fájdalom nyugalmi helyzetben is megmaradt, szúró, nyilalló formában.
Helyileg a bicepsz izom belső oldalán kitapintható a fájdalom, és egy hétig már érintésre is szinte elviselhetetlen volt.
Előzményként konkrét sérülést nem tudok felidézni, azokban a napokban épp nem mozogtam sokat sajnos. Arra emlékszem csak, hogy előző nap nagyon átfáztak a csontjaim és közben sok csomag volt a jobb vállamon, mialatt a jobb kezemben tartottam a telefont sokáig. Utána nem sokkal tompán fájni kezdett a karom, de ennek nem tulajdonítottam nagy jelentőséget.
Majd másnapra jöttek a fent leírt tünetek. Fájdalomcsillapítókra (vény nélküli ibuprofen ill. Flector tapasz, valamint Flamborin cseppek) nem igazán reagál.
Egy hét után elmentem a háziorvoshoz, aki ultrahangra küldött (lágyrész), mert ő az izom sérülésére gyanakodott, de a vizsgálat semmi eltérést nem mutatott, a vénák is rendben vannak.
Én arra gondolok, hogy az ínnal történhetett valami komolyabb húzódás, vagy talán az ideg is kicsit érintett és azért nem hatnak a gyógyszerek sem igazán.
Jelenleg a gerincem is kivizsgálás alatt van, januárban MR-vizsgálatra kell mennem, mert a porckorongokon kopást látott az orvos (de inkább az alsó gerincszakasz érintett).
Nem tudom, esetleg lehet-e összefüggés ezen tünetekkel. Mivel rendkívül lassan javul, és egy hét múlva már dolgoznom kellene, szeretnék tanácsot kérni, milyen irányban induljak el, ha esetleg nem gyógyulna meg magától? Zenész is vagyok, úgyhogy szeretnék elkerülni bármilyen maradandó károsodást a karomban.
Köszönettel és szép napot!

| felkarfájdalom
| Glanz, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2017 ;22(januári)   InforMed

Válasz:  Biceps ín steril gyulladás lehet, mely helyi szteroid injekcióval megszüntethető. Ortopéd vizsgálatra menjen.

Kapcsolódó cikkek a Felkar, alkar-és könyöksérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2017-01-04 06:50:30
| felkarfájdalom
+ További hírek
hirdetés
^