Csuklófájdalmak

Kérdés:  Problémám több mint 5 évvel ezelőtt kezdődött. Először csak egy-két napig fájtak a csuklóim félévente és ez folyamatosan sűrűsödött a gyakorisága és akkoriba az orvos elzavart azzal, hogy hízzak. Most eljutottam odáig, hogy 4 hónapja folyamatosan fáj mindkét csuklóm és nem akar elmúlni.
Voltam reumatológián, ahol elektromos és ultrahangos kezelést kaptam, ami nem használt. Most elküldtek MRI-vizsgálatra, amin ezt az eredményt kaptam: "A csont és porcképletek szabályosak. A CMC I ízületben kismennyiségű folyadék látható, de jelentős synoviális megvastagodás nem ábrázolódott. A flexor carpi radiális ín distalis része körül kismennyiségű folyadék látható, mely oka lehet enyhe tenosynovitis vagy a CMC I ízületből származó ganglion cysta is. Az egyéb flexor és extensor ínak kóros eltérés nélkül. De Quervain szindrómára utaló jel nem látható.
Vélemény: Kis mennyiségű folyadék CMC I ízületben és a FCR ín distalis része körül."
Visszamentem az eredménnyel a kézsebészetre, ott azt mondta a doktornő, hogy ha úgy látom, hogy nő a ciszta, menjek vissza és majd akkor kiszedik.
Az a gond, hogy a kezem egyre kisebb mértékben tudom terhelni, rátámaszkodni alig tudok és a munkám szinte emelgetésből áll, amit így nem tudok elvégezni.
Most féltem az állásom, mert a háziorvos visszafog küldeni dolgozni, viszont az üzemorvos a kezem miatt nem enged vissza, viszont a kézsebész csak akkor műt, ha úgy látom, hogy nagyobb lesz a ciszta.
Tanácsot kérnék Öntől, hogy ilyen helyzetben mit lehet tenni? Félek, ha a ciszta nőni fog, akkor még jobban fog fájni a karom és érdemes lenne még egy kézsebészt felkeresnem?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

| csuklófájdalom
| Glanz, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2016 ;21(decemberi)   InforMed

Válasz:  Valószínűleg a ciszta a képzelet szüleménye. Az MRI vizsgálat nagyon értékes, ha hozzáértő leletezi. Lehet, hogy egyszerű túlerőltetésről van szó, ami megfelelő rögzítésre elmúlik és nincs szükség műtétre.-Mutassa meg másik kézsebésznek.

Kapcsolódó cikkek a Kézsérülések, csuklótáji sérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2016-12-24 04:38:13
| csuklófájdalom
+ További hírek
hirdetés
^