Combcsont gyulladás?

Kérdés:  12 évvel ezelőtt volt combcsonttörésem, amit lemezes osteosynthesissel rögzítettek, rá 2 évre fémkivétel történt. Eddig nem is volt vele semmi panaszom. Most viszont kb. 1 hónapja elkezdett fájni (lüktetni) terheléstől függetlenül pihenésre is jelentkezik a panasz. Láz is társul hozzá, és a heg egy része kipirosodott-váladékozik (eleinte savós váladékozás, de most már sárgás-véres a váladék).
Voltam traumatológusnál, aki műtött és a következőt írta le: "Femur középső harmadában kb. 6x3 cm-es sötétvörös, kissé livid jellegű bőrelváltozás látható, melynek közepén 2 mm-es bemélyedés.
RTG felvételen sclerotikus velőüreg, a femuron körkörös hosszan kiterjedő callus. A proxismalis harmad területén a medialis kontúr mentén keskeny transparensebb sáv, mely lehet gyulladás következménye is.
Tünetek hátterében felmerül osteomyelitis, ostitis, sequester gyanúja. Labor negatív. A traumatológus azt mondta, hogy várjunk még egy kicsit, és ha nem lesz változás, CT-t is lehet, csináltatni fog. 2 hét múlva kell mennem kontrollra.
Mi a teendő továbbiakban, mit is jelent az a sequester? Addig a sebbel mit lehet tenni, hogy így váladékozik és csúnyább lett? Ha műtétre kerül a sor mennyi idő a felépülés?
Köszönöm segítségét és válaszát!

combcsont törés, combcsont fájdalom | Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2015 ;20(novemberi)   InforMed | Glanz, J.
Válasz:  A sequester elhalt csontot jelent, ami gyulladás következménye. Én a CT-nek semmi értelmét nem látom, meg kell operálni. A többi kérdésre-látatlanban nem lehet válaszokni.

Kapcsolódó cikkek a Csípőtáji sérülések, csípöízületi kopás, combcsonttörések rovatban olvashatók.

2015-11-18 21:18:20
| combcsont törés, combcsont fájdalom
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop