Alagút szindrómák?

Kérdés:  35 éves nő vagyok. Októberben arra ébredtem, hogy el van zsibbadva a jobb kezemen - a kisujjam és a tenyeremen az a rész, ahol a kisujjam van. A kisujjam ügyetlen volt, mintha be lett volna rozsdásodva.
Ugyanabban a hónapban megint reggeli ébredéskor a bal kezemen a kisujjam volt zsibbadva és a karom egész a könyökömig. A zsibbadás és az ügyetlenség úgy, ahogy elmúlt, viszont megjelentek a fájdalmak, főleg este, de könyököm behajlításánál is.
A könyökömben, a kisujjamban, ha felemelem a kezem vagy behajlítom, akkor a felkarom külső oldalán is. Pár hete fáj a tenyeremben a jobb és balban egyaránt a kis párnácska, ahol a hüvelykujjam van és néha a csuklóm, a tenyéri oldalon.
A neurológus szerint az MNG alapján az ideg le volt szorulva a könyökömben. Mivel, hogy cervicalis foramen szűkület van a C6/7 szinten így fájdalom van a jobb karomban is, de ezek február óta vannak jelen.
Az előzőekben leírt fájdalmak pedig októberben kezdődtek. Hypothyreosis betegségem van, amit 2010-ben vettek észre. Szedem a hormonokat rendszeresen. Novemberi vérvétel alkalmával a TSH 4,37 volt.
Kell endokrinológushoz mennem a szint miatt? A neurológusom Duloxetine tablettát írt ki a neuropátiás fájdalmaimra, amelyek a gerincből erednek. Ez a tabletta elnyomja majd a fájdalmakat, amik az alagutakból jönnek? Szerinte ez jó ötlet, mert így nem kezeljük az okot (gyulladás vagy nem tudom, mi okozhatja), hanem csak a fájdalmat fedjük el?
Milyen terápia lenne hatásos? Szedtem már Movalis gyulladáscsökkentőt, este pedig könyök- és csuklórögzítőben alszok. Elég, ha a könyököm lerakom az ágyra magam mellé és fáj, elég sűrűn fáj este, főleg, ha nappal többet dolgozom. Esetleg próbáljak injekciót kérni, hisz ez az állapot már 2 hónapja tart. A munkám során pedig számítógépet kell használnom, ami így eléggé fájdalmas.
Köszönöm előre is válaszát!

| kéz zsibbadás, alagút szinróma
| Glanz, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2016 ;21(novemberi)   InforMed

Válasz:  Az alagút szindrómát kivizsgálás után műtéttel lehet kezelni. Jelentkezzen kézsebésznél.

Kapcsolódó cikkek az Ideggyulladás és a perifériás idegek egyéb betegsége rovatban olvashatók.

2016-12-16 04:30:49
| kéz zsibbadás, alagút szinróma
+ További hírek
hirdetés
^