Bicepsz- vagy ínprobléma?

Kérdés:  4 hónappal ezelőtt éreztem karedzésen, hogy emeléskor fáj a bal bicepszem. Azt hittem, hogy talán elaludtam, mert nem emlékszek, hogy edzésen lesérültem volna és majd elmúlik.
2 hónapig edzettem rá alapos bemelegítéssel. 2 hónap után annyira begyulladt a bicepszem aljánál, hogy bicepszedzés közben a szememből a könny kicsordult, ezért végleg leálltam az edzéssel.
2,5 hetet pihentem, napi 3x jegeltem, kenegettem, elmentem traumatológiára, csináltak röntgent, ultrahangot, de nem mutatott ki sem bicepsz-, sem ínszakadást, sem folyadékot. Azt mondta az orvos, hogy egyszerű túlerőltetés.
Ezért hát újra elkezdtem edzeni, bicepszre nem edzettem, és kisebb súlyokkal, ügyelve, hogy ne fájjon. 2 hétig ment is, utána éreztem, hogy jobban be van gyulladva, úgy döntöttem, végleg leállok, amíg meg nem gyógyul.
2 hete pihentetem, de úgy érzem, nem javul. A könyökhajlat bal részén van egy nagyon kicsit bedagadva, és kicsit nyomásérzékeny is ott. Nem tudom beszorítani a bicepszemet teljesen, csak félig, a másik fele puha marad (a váll körüli része), és amelyik részét be tudom, az fáj és lesugárzik a fájdalom a könyökömhöz.
Amikor kinyújtom a bal karom és a csuklómat jobbra elfordítom, akkor nyilalló fájdalmat érzek a bicepszem aljánál (könyökhajlat bal részén).
Ön mit javasol, mi tévő legyek? Esetleg valami részleges ínszakadás lehet? Testépítő vagyok, fontos lenne, hogy minél hamarabb tudjak edzeni.
Köszönöm szépen válaszát!

Teniszkönyök, teniszkönyök | Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2015 ;20(áprilisi)   InforMed | Farkas, J.
Válasz:  Keressen fel egy ortopéd szakrendelést, ahol megvizsgálják, hogy hol is van az a fájdalmas terület.
Nekem az az érzésem - elmondása alapján - hogy nem a bicepsze fáj, az ugyanis nem a könyök bal oldalán végződik. Ez a fordításra jelentkező fájdalom inkább "teniszkönyökre" utal.

Kapcsolódó cikkek a Felkar, alkar-és könyöksérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2015-05-20 20:23:36
| teniszkönyök
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop