Nyelési nehézség

Kérdés:  Fel eve kezdodott, hogy allando hurutot kezdem erezni a torkomban, amely ezutan eleg komoly nyelesi nehezseget okozott.
Elmentem akkor az orvoshoz, aki azt mondta, hogy torokgyulladas es felirt antibiotikumot.
A nyeles igy konnyebb lett, de a hurut maradt, hiaba szedtem ra barmilyen hurutoldo keszitmenyt. Most ujra elmentem hozza, mivel ismet fokozodott a nyelesi nehezseg.
Belenezett a torkomba majd "hmm, nem latok gyulladast, hova is kuldhetnem Ont..." es tanacstalanul nezegette a monitorjat. Mondtam neki, hogy en a neten utananeztem mi lehet, es refluxra gondolok, mivel szokott egni a gyomrom es neha a sav is visszajott.
Na, erre mindjart felirt nekem egy protonpumpa gatlo szert, hogy szedjem 4 hetig, majd menjek vissza. Kerdeztem tole, hogy nem kellene megvizsgalni elotte hogy ez a bajom (ful-orr-gegesz vagy endoszkopos vizsgalattal)? Erre azt mondta, hogy elobb a gyogyszert kell kiprobalni. En ugy gondolom, hogy ennyi erovel most On is irhatna fel nekem gyogyszert ugy, hogy nem is latott.
Az a gond, hogy aggodom, nehogy valami sulyos (rak) legyen, mivel eleg eros dohanyos voltam. Van ket gyermekem, akiket meg fel kellene nevelni. Minden orvos azt mondja, hogy menjunk idoben, hogy meg lehessen elozni vagy lehessen idoben kezelni a betegseget. En megtettem!
On mit javasol? Szedjem tovabb a gyogyszert egy "lehet, hogy ez" dologra es varjak 4 hetet? Vagy menjek el privat endoszkopos vizsgalatra?
Valaszat elore is koszonom!

gastroscopia, nyelési nehézség | Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2014 ;19(szeptemberi)   InforMed | Boncz, Á.
Válasz:  Nemcsak gyomortükrözés, de mellkasröntgen, tüdőgyógyászati és gégészeti vizsgálat is javasolt. A dohányzás a gyomorsavtermelést is fokozza, ennek ellenére 40 éves kor felett célszerű gasztroszkópiával ellenőrizni, nincs-e más elváltozás a panaszok mögött.

Kapcsolódó cikkek a Emésztőrendszeri megbetegedések diagnosztikája rovatban olvashatók.

2014-09-30 05:49:43
| gastroscopia, nyelési nehézség
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop