Inzulinrezisztencia kezelése

Kérdés:  Gyermekvállalás előtt állok. Felkerestem nőgyógyászom, aki PCO szindrómát állapított meg, majd inzulinrezisztenciát néztek nálam, aminek eredménye az alábbi lett:
Glukoz:
éhgyomri: 4,6 mmol/L
60 perc: 6,7
120 perc: 4,9
Inzulin:
éhgyomri: 4,1 mlU/L
60 perc: 64,9
120 perc: 35,9
Ezen eredményre a diabetológus Merckformint írt fel 1000 mg-osból 2x1-et, amelyet fokozatosan kell emelnem és beszednem a következők szerint:
első hét: este fél tabletta
második hét: reggel fél tabletta és este fél tabletta
harmadik hét: reggel 1 tabletta és este fél tabletta
negyedik hét: reggel 1 tabletta és este 1 tabletta
Kérem szíves segítségét, Ön a fenti eredmények alapján milyen mennyiségben írná fel a gyógyszer szedését, mert én, az olvasottak alapján sokallom a felírt adagot, főleg azért mert a terheléses vizsgálatkor diétát nem folytattam. A vizsgálat eredményét követően pedig magas rosttartalmú (lassú felszívódású) szénhidrátdús táplálkozást folytatok.
Köszönöm!

diabétesz, inzulinrezisztencia, vércukor | Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2014 ;19(szeptemberi)   InforMed | Boncz, Á.
Válasz:  Miután nincs információm az Ön súlyáról, egyéb laboreredményeiről, életmódjáról, azt tanácsolom, bízzon a diabetológus orvosában!
A számadatok önmagukban nem elegendők a terápiaválasztáshoz, a gyógyszeradag eldöntéséhez. Ehhez a pácienst, a leleteit összességében kell látni.

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2014-09-30 05:49:42
| diabétesz, inzulinrezisztencia, vércukor
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop