Pontosan mi lehet a bajom?

Kérdés:  Kezdeném azzal, hogy nálam teljes érdektelenség van, szinte valahogy semmi sem tud foglalkoztatni/érdekelni. Ezek mellett nem tudom megmondani, hogy mi az, ami érdekel, és azt sem tudom eldönteni, hogy mit vagy kit szeretek. Teljes döntésképtelenségben vagyok, egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy mit akarok és teljes üresség van bennem.
Csak úgy vagyok, tátongok a semmibe, mintha semmi értelme nem lenne az életemnek. Plusz ezek mellett még semmi önbizalmam sincs, munkahelyen is, mikor dolgozom, semmi olyan nincs bennem, hogy végre vége a napnak, vagy mikor lesz már vége a napnak. Semmi ilyen dolog, ott is csak úgy vagyok, és mintha időkig eldolgoznék ott, mert ott sem tudnám elmondani, hogy mikor akarok menni.
Pszichiáterhez járok, de amiket felírt gyógyszereket, azok szinte semmit sem segítenek, azt mondja, hogy csináljak feladatokat, és majd azoktól rendbe jövök, de amennyit dolgot megcsináltam már, nem is tudom hány százalékban lennék 100 fölött, meg hogy magamon csak magam tudok segíteni.
De hogyan segítsek magamon, azt sem tudom eldönteni, hogy mit akarok, meg azt sem tudom eldönteni, hogy ki akarok-e ebből a valamiből lábalni? Semmi sem tiszta, üresség van bennem.
Előre is köszönöm a válaszát!

súlyos depresszió, kedvetlenség, érdektelenség, motiválatlanság, identitászavar | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2017 ;22(márciusi)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  Hát valóban nehéz helyzetben lehet, a döntésképtelenség, az üresség érzése, a motiválatlanság, az értelmetlenség érzése, identitás problémák-komoly depressziós állapot tünetei. Jó hír hogy képes dolgozni, és hogy jár pszichiáterhez, kár hogy sajnos még nem segített a terápia. Néha igen makacs tud lenni egy ilyen betegség és a / megerősített/ gyógyszeres terápia mellett számos más kezelést is be kell vetni mint pszichoterápia, rendszeres erős testi edzés, esetenként kórházi kezelés- de ne adja fel, lehet még jobban.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Depresszió és mánia rovatban olvashatók.

2017-04-04 03:04:49
| súlyos depresszió, kedvetlenség, érdektelenség, motiválatlanság, identitászavar
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop