Pelenkázási problémák

Kérdés:  Évek óta foglalkozom betegápolással, de ilyennel még nem találkoztam. A bácsika nem igazán beszámítható, ugyanakkor már annyira le van robbanva, hogy pelenkázni kell, de a pelenkát állandóan kibontja magán, ha belepiszkol, addig ügyködik, amíg szét nem keni mindenfelé.
Próbáltam megkötős nadrágot adni rá, hogy ne férjen a pelenkához, de nem vezetett eredményhez.
Tudna elfogadható megoldást javasolni?
Előre is hálás szívvel köszönöm válaszát!

szellemi hanyatlás, idősgondozás, betegápolás | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2016 ;21(januári)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  Többéves-netes orvos válaszol pályafutásom alatt még ilyen kérdést nem tettek fel… Amit leír,-komoly probléma, ami a gyakorlati részét illeti inkább ápolási, amihez nem én értek jobban. Ami az orvosi részét illeti, a nyugtalanság és a kézzel matatás időskori és egyéb mentális leépülésben szenvedő pácienseknél sajnos igen gyakori, kórházi orvosként sok ilyet láttam. Érzékeny feladat - sokszor alig lehetséges megoldani - a nyugtató kezelést úgy beállítani, hogy az idős beteg kicsit nyugodtabb legyen, de ne okozzunk nagyobb kárt a szedálásával. Szerintem a konkrét esetben a páciens orvosával konzultáljon.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Feledékenység, delírium és demencia (Alzheimer-kór) rovatban olvashatók.

2016-02-02 22:38:54
| szellemi hanyatlás, idősgondozás, betegápolás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop