Pánikroham - Több mint 20 éve kezdődött

Kérdés:  32 éves koromban lettem először rosszul (ezután 2 évig félrekezeltek). Amikor egy kedves neurológus barátom elmondta, hogy pánikrohamok kínoznak, az első kérdésem az volt, mit tehetek ellene? Élhető választ azóta sem kapok senkitől.
Kétféle gyógyszerrel kezdtem, amiből az egyiket már leváltotta kezelőorvosom. Jelenleg Paroxat és Rivotril, amit folyamatosan szedek. Többször próbáltam elhagyni a gyógyszeres kezelést, de pár nap után komoly tünetek jelentkeznek. A testmozgás, relaxáció egy ideig segít, de végül már az sem.
Már kezelőorvoshoz sem járok, inkább többet fizetek a gyógyszerekért, háziorvos írja fel.
Van esetleg korszerűbb, enyhébb gyógyszer részemre? Van egyáltalán remény, hogy valamikor elhagyhatom a gyógyszereket vagy szokjam meg, mint egy szemüveget (egy kezelőorvosom régebben ezt mondta)?
Előre köszönöm kedves válaszát!

szorongás, pánikzavar, antidepresszáns, megfelelő terápia. | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2015 ;20(áprilisi)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  Megértem hogy belefáradt a betegségébe és eddig még nem találta meg a megfelelő terápiát. Természetesen van újabb gyógyszer is és más kezelések, pl. pszichoterápia amik-nem a tüneteket szüntetik meg hanem az okot tárják fel. Látatlanba sajnos nem tudom megmondani, hogy egyszer elhagyhatja-e a gyógyszereit, éppen ezért kellene szakorvossal is felvennie újra a kapcsolatot.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2015-04-26 22:59:49
| szorongás, pánikzavar, antidepresszáns, megfelelő terápia.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop