Milyen betegségek ezek?

Kérdés:  30 éves paranoid skizofrén nő vagyok. Kb 1 éve már, hogy pánikba esem mindentől, kis apróságoktól is pánikba esek.
Például, ha az orvosnál nem tudom, ki után jövök - pánikba esek, hogy nem fogom tudni, ki után jövök. Vagy az úton megyek és pánikba esek, hogy szétmehet a cipőm, volt, hogy emiatt két cipővel mentem el. Vagy ha kevesebb pénz van nálam, már pánikba esek. Meg a buszon halálfélelmem van és pánikba esek, hogy balesetet szenvedünk, vagy belemegy a tóba a busz. Ez milyen betegség?
Szűk helyeken félek a bezáródástól pl. fürdő, vécé, spejz - ezeknél tapasztaltam. Nem merem becsukni az ajtót, mert félek, hogy bezáródok. Ez milyen betegség?
Rettegek a betegségektől is, ha valami bajom van, mindjárt a legrosszabbra gondolok (pl. gombóc volt a torkomban - és én már beképzeltem, hogy gégerák) és mindig attól félek, hogy megvakulok, vagy lebénulok. Ez milyen betegség?
Válaszait előre is köszönöm!

szorongás, skizofrénia | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2017 ;22(januári)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  A leírt tünetek, félelmek-mind szorongásos eredetűek, vélhetőleg az alapbetegsége tünetei, nem külön betegségé.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2017-02-06 03:46:12
| szorongás, skizofrénia
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop