Férjem furcsa viselkedése

Kérdés:  Mi a teendő, ha a férj féltékeny és mindig szomorú, furcsán viselkedik. Javasolta, a helyi pszichiátriai gondozót keressem meg és mondjam el a problémámat. Ezt is megtettem, a doktornő válasza a beszélgetés után az volt, el kell válni.
Én segíteni szeretnék a férjemen, bár már nagyon elfáradtam az évek során. Tényleg ez a megoldás, magára hagyni egy pszichés beteget? Milyen tanácsa lenne Önnek?
Köszönöm a segítséget!

depresszió, beteges féltékenység, párkapcsolat, pszichiátriai kivizsgálás. | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2016 ;21(decemberi)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  Hát érdekes, hogy más üzenet jött le számomra a levele alapján és más következtetésre jutott a kolléganő a személyes beszélgetés után. Megjegyzem,-én általában többre értékelem a személyes beszélgetést, bár lehetnek szubjektív , eltérő benyomások… Méltányolom a megértését a férje viselkedése iránt, s hogy nem szeretné betegségében magára hagyni. Továbbra is azt gondolom, hogy ezt a helyzetet egy szakemberrel kellene átbeszélni, inkább a férje viselkedésére és nem a kettőjük kapcsolatára kihegyezve. Ilyenkor az szokott segíteni, ha a család egyéb tagjai is segítenek, és ha ők is úgy látják,-egy közös családi megbeszélésen visszajelentik azt a férjnek, apának hogy beteges, ahogy gondolkodik és viselkedik. Nem állítom, hogy ez mindig bejön, de esetenként segíthet tükröt tartani egy embernek, aki így akár a családtagjai kedvéért hajlandó egy beszélgetésre elmenni szakemberhez. Persze, ha ez össze is jön, innen még hosszú út vezet a változáshoz, gyógyuláshoz, de nem reménytelen.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Depresszió és mánia rovatban olvashatók.

2016-12-23 04:16:41
| depresszió, beteges féltékenység, párkapcsolat, pszichiátriai kivizsgálás.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop