Alvás mechanizmusa - Idegrendszer működése

Kérdés:  Az alvás mennyire függ a napszaktól? Úgy értem, miért van az, hogy annyi ideig alszunk, ameddig éjszaka van? A nyolc óra alvás csak azért alakult ki, mert ennyi ideig tart az éjszaka vagy pedig, mert a szervezetnek ennyi alvásra van szüksége? Ha mondjuk, két órából állna az éjszaka, akkor is nyolc órát aludnánk? Van olyan, hogy nappal is alszunk, pedig állítólag este termelődik egy olyan hormon, ami elaltat minket.
Számomra nem világos, hogy mennyire az éjszakától függ az alvás, hiszen vannak állatok, amelyek nappal alszanak. Ez pontosan, hogyan működik? Az éjszakának mennyire van köze ehhez az egész alváshoz?
Üdvözlettel!

alvás, idegrendszer, személyes probléma. | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2015 ;20(szeptemberi)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  Általános és szerteágazó kérdéseire az InforMed Idegrendszer vagy Alvászavar, vagy a Google és a Wikipédia oldalait javaslom, sok könyv is foglalkozik az alvással és az idegrendszer működésével. Ami ennek a fórumnak a lehetőségeihez tartozik, hogy újra megkérdezze, mi az, ami személyesen Önnek fontos ebben a témában, miért foglalkoztatja ez a téma, hol érinti ez Önt , az egészségét vagy a betegségét. Szívesen válaszolok rá.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek az Idegrendszer anatómiája és működése rovatban olvashatók.

2015-09-28 03:59:33
| alvás, idegrendszer, személyes probléma.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop