Hirdetés
Tavaszi eperkúra - 2. nap
Ízletes fogyókúra? Erre májusban ideális a finom, érett eper és a friss joghurt. Hogy ne mindig csupán gyümölcsöt egyen, íme néhány ízletes étel receptje valamennyi 355 kcal alatt van.
Ebéd: hajdinalepény spárgával
Hozzávalók: 25 dkg spárga, só, pár szál petrezselyem, 3 dkg hajdinaliszt, 1 tojás, 1 dl tej, fehér bors, 1 dkg vaj, fél evőkanál liszt, 1 dl száraz fehérbor, 5 dkg ömlesztett sajt, 4 dkg füstölt lazac, 1 evőkanál olaj.
A meghámozott spárgát forrásban lévő vízben 20 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A hajdinalisztet a tojásokkal, sóval, borssal kikeverjük, és 15 percig állni hagyjuk. A felforrósított vajban megpirítjuk a lisztet, ráöntjük a bort, és állandó keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. Beletesszük a sajtot, az apró kockákra vágott lazacot, és melegen tartjuk. A tésztából 1 palacsintát sütünk. Egyik felére rakjuk a spárgát és a mártást, a másik felét ráhajtjuk. Vágott petrezselymet szórunk a tetejére.
Vacsora: epres omlett
2 tojást felverünk, és teflonserpenyőben omlettet sütünk belőle. Egy tányérra helyezzük, és megrakjuk 20 dkg félbevágott eperrel. Megszórjuk pirított napraforgómaggal vagy mandulaszeletekkel. Tetejét egy evőkanál tejszínhabbal díszítjük. Kevés vajjal megkent pirítóst adunk hozzá.
Kapcsolódó cikkek:
Tavaszi eperkúra - 1. nap
Tavaszi eperkúra - 3. nap
Tavaszi eperkúra - 4. nap
Tavaszi eperkúra - 5. nap
2016-05-11 14:59:06